Let op: het is in Nederland op dit moment niet toegestaan om online te gokken. Speel alleen bij een online casino indien je een land woont waar dit wel legaal is.

25% van alle gokverslaafden is een vrouw

HULST – Uit onderzoek van Gokk.nl is gebleken dat 25% van alle gokverslaafden een vrouw is. De stijging van het aantal mannelijke gokverslaafden was al algemeen bekend, maar de stijging van vrouwelijke gokverslaafden is toch nieuw, zegt gokspecialist en eigenaar van Gokk.nl, Dennis Strooband. Een aantal jaar geleden, toen online gokken nog niet zo heel bekend was liet 1 op de 10 vrouwen zich behandelen tegen een gokverslaving, nu is dat al opgelopen tot 25%, een goed teken, maar komt dit omdat meer vrouwen zich laten behandelen, of omdat er meer vrouwen gokverslaafd worden met de komst van het gokken op internet? Het aantal gokverslaafden is de laatste jaren al met 15% toegenomen, en bij vrouwen is dit percentage nog een stuk hoger. Ook de bedragen die uitgegeven worden aan het gokken zijn aanzienlijk hoog, sommige vrouwen “vergokken” zelfs meer dan 50.000 euro per jaar.

Wel is algemeen bekend dat vrouwen minder gevoelig zijn voor een gokverslaving dan mannen. Dit heeft te maken dat vrouwen over het algemeen met kleinere bedragen gokken dan mannen. Ook dit kan er mee te maken hebben dat er meer mannelijke gokverslaafden zijn dan vrouwelijke.